Hooikoorts tape

Medical Taping kan hulp bieden bij hooikoorts klachten

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren.

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een huidprikkeling invloed kan worden uitgeoefend op het zenuwstelsel en immuunsysteem. De tape die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

We tapen twee keer, met een week ertussen zonder tape, de tape moet minimaal vijf dagen blijven zitten. U kan er gewoon mee douchen en zwemmen, een beetje oppassen met afdrogen van de rug. Hooikoorts taping is geschikt voor volwassenen en kinderen.

De kosten voor volwassenen zijn 15 euro per keer inclusief tape.

Het is van belang dat u met een schone, vetvrije rug komt, dus vooraf geen oliehoudende doucheproducten gebruiken. Bij overbeharing zal de therapeut deze wegscheren.

Zowel bij de landelijke inventarisatie uit 2016 en 2017 gaven 84% van de hooikoortspatiënten aan dat de klachten afnemen na het toepassen van de hooikoortstape als onderdeel van het Medical Taping Concept. Let wel: deze testcase legt geen enkele wetenschappelijke claim.